Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σύγκριση των κινήσεων: καλή (knit) και ανάποδη (purl)

το νήμα είναι από την έξω πλευρά του πλεκτού μου και δεξιά, στο δεξί μου χέρι, ενώ η βελόνα μπαίνει από πίσω προς τα μπρος (από μέσα προς τα έξω). Το νήμα, για να δημιουργήσει τον πόντο, κυκλώνει τη βελόνα με κατεύθυνση από δεξιά και κάτω προς τα αριστερά και πάνω. 

πλέκοντας καλή

το νήμα είναι από τη μέσα πλευρά του πλεκτού μου (προς τα μένα) και αριστερά, στο αριστερό χέρι, ενώ η βελόνα μπαίνει από εμπρός προς τα πίσω (ανάποδα, από έξω προς τα μέσα). Το νήμα, για να δημιουργήσει τον πόντο, κυκλωνει τη βελόνα με κατεύθυνση από μένα και κάτω προς το πλεκτό και πάνω. 

πλέκοντας ανάποδη

Όλα αυτά θα σας μπερδεύουν άν δεν έχετε κατανοήσει περίπου πρώτα πώς γίντεται ο καλός και ο ανάποδος πόντος. Τα παραθέτω, όχι για να μάθει κανείς (αυτό μπορεί να γίνει εδώ και εδώ), αλλά για να μπορέι να συγκρίνει μία-μία τις κινήσεις που γίνονται: είναι σχεδόν αντίθετες μεταξύ τους..

Συμβουλή: το νήμα, όταν ετοιμάζομαι να ξεκινήσω μια σειρά, πάντα θα κρέμεται από την αριστερή βελόνα!!! Αντίθετα, όταν είμαι στη μέση της σειράς, θα κρέμεται από τη δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου